Liebster Award

Ik werd op korte tijd 2x genomineerd voor de Liebster Award!
Ik werd eerst genomineerd door Oh Happy May en later ook door Kimbley & Case.
Ik was het een beetje aan het uitstellen, want die vragen beantwoorden… Ergens vind ik dat heel erg fijn, maar soms is het gewoon ook heel persoonlijk en dan moet ik weleventjes nadenken hoe of wat ik wel en niet wil delen.
Maar ik vind het uiteindelijk veel fijner wanneer andere bloggers open zijn, dus dan doe ik dat ook maar.
Dus nu komen er 22 in plaats van 11 vragen!

liebster

De regels:

 1. Noem degene die jou heeft genomineerd.
 2. Beantwoord de 11 vragen die je van hem/haar gehad hebt.
 3. Nomineer zelf 9 bloggers met 200 volgers of minder.
 4. Stel zelf 11 vragen op voor de bloggers die jij genomineerd hebt.
 5. Breng de genomineerde bloggers natuurlijk ook even op de hoogte.

Fotor1109105131

De vragen van Oh Happy May

1. Hoe ben je op de naam van je blog gekomen?
Ik heb voor ik ben nu gekozen omdat ik bewuster wil zijn van wat ik doe, hoe ik leef en hoe ik me voel. Ook wou ik niet meer teveel stilstaan bij vroeger of de toekomst. Ik ben vorig jaar ziek geworden, heb heel veel pijn gekregen en ik voelde me ook mentaal steeds slechter. Het heeft me doen nadenken over mijn leven en wat ik ermee wil en deze blog helpt me daarbij. Dus: Ik ben nu.

2. Hoe lang blog je al (ook andere blogs meegerekend)?
Een goeie 3 maanden nu. Nog helemaal niet zo lang he!

3. Wie is je favoriete blogger van het moment?
Merel
Zij heeft echt een fijne blog. En ze is ook nog eens superlief, ik zei haar dat ik naar Rome ging dit jaar en of ze tips had. En ze heeft me echt al een lijst gegeven met allemaal info! Echt superleuk van haar!
LJ
Omdat ik gewoon hou van haar schrijfstijl en humor en het zijn altijd fijne verhalen om te lezen. En ja, het is een Belg he! En daar moet je hier soms wel even naar zoeken…

4. Welk talent zou je graag willen hebben?
Mezelf euhm, kunnen “verkopen” en niet op een vieze manier, want ik vind het een beetje fout klinken, haha! Nee ik bedoel dat ik soms te bescheiden ben. Bijvoorbeeld: Als iemand me vraagt naar het paardrijden. Dan zeg ik ja, ja ik kan wel rijden. Of iets in die aard. En dat terwijl ik al 16 jaar rijd, op dressuurwedstrijden ga, lesgegeven heb, kan springen en een paard heb opgeleerd. Ik bedoel, ik kan paardrijden. Ik ben geen olympisch kampioen (ooit, op een dag, haha), maar ik kan het wel goed, al zeg ik het zelf.
Maar ja, ik weet dus niet of het echt een talent is, maar dat wil ik dus wel kunnen, zonder op te gaan scheppen!

5. Wat is iets dat veel mensen niet over jou weten?
Ik ben van mijn 15e tot mijn 18e niet naar school gegaan omdat ik een depressie had en toen is er ook een angststoornis bij me vastgesteld. Ik ben in die tijd opgenomen geweest in het ziekenhuis. Ik vertel er niet vaak over omdat psychiatrie zo’n negatieve beelden oproept bij mensen. Het is dus niet zo dat ik daar opgesloten was tussen gekke mensen, platgespoten werd en vastgebonden aan mijn bed ofzo, maar jammer genoeg hebben veel mensen dat beeld wel. Maar dus, dat is een heel groot stuk van mijn jeugd geweest. Ik ben er puber geweest en had er zelfs mijn eerste vriendje. Toen vond ik het natuurlijk vreselijk die opnames, maar nu kan ik er anders naar kijken en zien dat het me echt heel erg geholpen heeft. Ik ben een keer 3 maanden opgenomen geweest, een keer 17 maanden en een keer 5 maanden. En toen besloot ik dat het genoeg geweest was ofzo. Ik was ondertussen bijna 18 en ben dan begonnen aan een opleiding in het volwassenenonderwijs want ja, ik was maar tot het 2e middelbaar geraakt ofzo…

6. Wat eet je het liefst bij het ontbijt?
Ik zou het heel leuk vinden om elke dag te kunnen ontbijten met chocoladebroodjes en croissants of een eitje, toast en bonen in tomatensaus, yummmm. Maar dat gebeurt eigenlijk zelden. Meestal eet ik eigenlijk niet of ik maak een shake met amandelmelk, banaan, noten en havermout.

7. Wat vind je van vegetariërs?
Ik ben zelf overtuigd vegetariër sinds mijn 9 jaar. Dus 14 jaar al, best wel lang besef ik net. Ik heb het helemaal zelf beslist en mijn mama was daar toen niet zo blij mee. Je hoorde het toen ook bijna nooit, iemand die vegetariër was. Nu hoor je het natuurlijk steeds vaker. Maar dus, ik ben helemaal pro vegetariër-zijn! Maar ik kan er, zelf vegetariër zijnde, niet tegen wanneer mensen zeggen dat ze vegetariër zijn, maar dan wel spek ofzo gaan eten, want daar had ik nu net zin in… Nee, als je jezelf vegetariër wilt noemen, dan eet je geen vlees, vis of kip. Geen uitzonderingen. Want: “Als ge iets doet, doe het dan tegoei!”

8. Wat is de laatste film die je gezien hebt en die je echt goed vond?
Laatst zag ik The Invention Of Lying opnieuw. Ik had hem dus al eerder gezien, maar het is en blijft een hele goede film. In het kort: De film speelt zich af in een wereld waar en niet gelogen wordt. Iedereen zegt gewoon wat hij/zij denkt, wat op zich al heel erg grappig is. Het hoofdpersonage heeft net zijn job verloren en zijn geld is op. Hij gaat naar de bank om het laatste beetje van zijn rekening te halen. Bij de bank is er iets mis met de computer en ze vragen hem hoeveel hij op zijn rekening heeft. En dan krijgt hij een geniale ingeving! Wat als hij nu eens zegt dat hij meer heeft? En zo ontdekt het hoofdpersonage het fenomeen liegen.
Het hoofdpersonage is trouwens Ricky Gervais, sowieso al een hele goeie komiek!

9. Wat is de interessantste stad om te bezoeken in Nederland, en waarom?
Eerlijk? Geen idee. Ik ben wel al in Nederland geweest, toen ik klein was, op vakantie. Maar ik heb eigenlijk geen idee waar dat was. Ik wil wel heel erg graag eens gaan, maar ik heb dus (nog) geen favoriete stad in Nederland.

10. Wat was je laatste aankoop waar je later spijt van hebt gekregen?
Een donkergroene trui. Het was zo een lange trui, een wat losser model. Grote fou: ik heb hem niet gepast. Thuis deed ik hem aan en het was echt, het vreemdste model ooit. Ziet er vreselijk uit!

11.Wat is de belangrijkste levensles die je hebt geleerd?
Je kan alleen zeker zijn van jezelf.
Ik wil daarmee helemaal niet zeggen dat ik op niemand anders kan rekenen, want bijvoorbeeld mijn vriend is echt mijn grote steun nu. Maar ik heb wel gemerkt dat in moeilijk tijden je alleen maar op jezelf moet rekenen. Ik ben al veel te vaak teleurgesteld geweest in mensen die me lieten zitten toen ik het moeilijk had. Dus ik probeer er nu niet meer van uit te gaan dat mensen me helpen en dan is het natuurlijk eens zo leuk als mensen je spontaan steunen!
*

De vragen van Kimbley & Case

1. Je mag 3 wensen doen. Wat zijn ze?
-1- Weer gezond zijn. Maar echt volledig gezond. Geen chronische ziekte en chronische pijn meer hebben zou mijn leven echt compleet veranderen. Eindelijk weer normaal kunnen leven zonder de hele tijd rekening te moeten houden met het rustig aan doen om niet teveel pijn te hebben. Ooooh, en niet meer moeten letten op wat ik eet, wat was het leven toch mooi toen ik nog sla en fruit mocht eten, haha!!
-2- De lotto winnen. I know, lekker materialistisch van mij. Maar geef toe, hoeveel gemakkelijker zou je leven eruit zien als je veeeeeeel geld had?! Ik zou bijvoorbeeld de opleiding kunnen gaan doen die ik altijd al wou doen. Ik wou altijd al manegehouder-rijmeester gaan studeren. Maar dat is een hele dure opleiding! Best heb je daarvoor ook je eigen paard + een van voor het vervoer. En ja, dat geld heb ik nu eenmaal niet. Ook zou ik dan nu al het huis van mijn dromen kunnen kopen…
-3- Euhm… Ik zou geen allergieën meer willen, want daar word ik echt gek van!!

2. Waarom ben je begonnen met bloggen?
Ik vond het altijd heel fijn om blogs te lezen. En dan ging er plots een lampje branden! Hee, dat kan ik misschien ook! En blijkbaar kan ik het dus weldegelijk een beetje. Want, joepie, 2 liebsterawards!!
Ook wou ik wat bewuster worden van, ja alles. Mijn blog is een soort van online dagboek voor mij. Ik kan er schrijven over mooie momenten, mijn lieve pony en klein konijn, mijn vriend, mijn gezondheid en de daarbijhorende ziekenhuisbezoekjes, over mijn favoriete dingen en ik kan er mijn recepten delen!! Het is gewoon echt goed voor alles, haha!

3. Wat is je droombaan?
Ik heb altijd gedrooms van een job waarbij ik bezig kan zijn met paarden. Het liefst zou ik mijn eigen stal willen waar ik dan paarden kon opleren en privé-lessen zou kunnen geven. Maar ook heb ik vroeger in de manege vaak lesgegeven aan kinderen met een beperking. En dit vond ik ook heel fijn om te doen!
Aan de andere kant zou ik het ook fijn vinden om gewoon geld te kunnen verdienen met bloggen, haha. Of een eigen webwinkeltje zou ook al fijn zijn!

4. Welk boek zou iedereen wel een keer moeten gelezen hebben? En waarom?
Moeilijk!! Ik heb heel erg genoten van de Eragon-serie. Echt hele goede boeken. En ja, ik weet het, de film was echt verschrikkelijk. Maar de boeken, wauw… Maar ja, moet je natuurlijk wel fan zijn van het genre fantasy he!

5. Je mag vooruit of achteruit in de tijd reizen? Naar wanneer ga je en waarom?
Nergens, ik blijf gewoon lekker hier. Naar het verleden wil ik niet, want dan moet ik al die miserie opnieuw meemaken. Ik bedoel, ik ga niets kunnen veranderen aan het feit dat ik Crohn gekregen heb ofzo…
En de toekomst, goh, wie weet waar kom ik uit. Stel je voor, je gaat naar de toekomst en je leven ziet er zo anders uit dan je verwacht had!? En je hebt geen idee hoe dat komt? Neenee, ik blijf gewoon hier en nu!

6. Je mag voor de rest van je leven nog maar 1 maaltijd en 1 soort drank. Welke worden het?
Bah, dat wil ik echt niet!!
Maar als het eeeeecht moet. Water als drank, want dat word je nu eenmaal nooit echt beu en je wordt er niet dik van ofzo. En om te eten, goh. Wraps met gegrilde groenten en zure room. Want ja, lekker en niet superongezond. Anders zou ik pizza zeggen ofzo, maar dan kan je mij binnen een jaar wel rollen!

7. Hoe belangrijk is bloggen/schrijven voor jou?
Goh, belangrijk. Het is niet dat ik echt niet zonder zou kunnen ofzo. Maar ik vind het wel heel fijn om te doen, ondanks het feit dat ik soms echt nul inspiratie heb. Het is soms fijn om dingen gewoon van me af te kunnen schrijven hier. Ook vind ik het eigenlijk wel leuk om te zien hoe mijn volgersaantal groeit en ik krijg ook echt wel veel fijne reacties.

8. Wat is je favoriete maand?
Wat een vraag, haha! Dit jaar kies ik sowieso voor juni. Dan gaan we 10 dagen op reis naar Rome, we hebben een trouwfeest -en ja ik ben een meisje dus daar hou ik van- en ik ben jarig in juni!!

9. Wat zou je nooit meer kwijt willen?
Mijn vriend
Mijn lieve pony
En alle dingen die ik geleerd heb, mijn geheugen dus ofzo… En ik bedoel niet wiskunde ofzo he, maar de levenslessen (wat een bekakt woord eigenlijk!)

10. Meest inspirerende quote?
“You know, everybody thinks we found this broken-down horse and fixed him, but we didn’t. He fixed us. Every one of us. And I guess in a way we kinda fixed each other too.”
Is een quote uit Seabiscuit. Over paarden. Duh…

11. Wat is je favoriete film?
Moet ik echt kiezen? Nee, mijn blog mijn regels, haha!
Seabiscuit, The Nightmare Before Christmas, The Prestige, The Kings Speech, Pulp Fiction, Alice In Wonderland (de tekenfilm), De Leeuwenkoning en ja, alle andere (oude) Disneyfilms! Er zijn er nog hoor, maar mijn geheugen, echt erg… Oh ja, Boondock Saints, The Departed, The Invention Of Lying, …

Zo dat was het dan!
Ik hoop dat jullie het fijn vonden om te lezen!

Nu nog even mijn hoofd breken over 11 nieuwe en interessante vragen. En dan nog over de personen die ik wil nomineren!!

10 thoughts on “Liebster Award

  • Ik ook, ik kan nu door mijn pijn al een jaar niet rijden. Ik denk dat ik misschien 3 keer op een paard heb gezeten. Maar volgende week ga ik terug, voor de eerste keer in maanden nog eens rijden 🙂
   Gewoon nog eens doen als je het mist he!

   • Leuk, wanneer ga je! Ja, een paardje huren staat al lang op mijn to do list. Ik had gewoon niet meer de tijd voor mijn verzorgpaard, maar wil ook niet maar één keer per week rijden (dan kom je nooit verder en je paard ook niet), dus ben er maar helemaal mee gestopt. Voor jou is het wel echt vervelend zeg, omdat je er niet zelf voor kiest om te stoppen :(. Veel plezier in elk geval, of ben je al geweest?

 1. Heel leuk en fijn dat je zo onwijs eerlijk bent, ook over de moeilijkere dingen. Dat vind ik toch mooi aan jou & je blog, dat je zo open bent. Sommige mensen lijken alles te willen verstoppen, maar jij deelt het. Ik hoop dat je ooit op een dag weer in staat bent om gewoon alle leuke dingen te doen, zeker het paardrijden.

  • Ja, ik wil me niet anders of beter voordoen dan ik ben op mijn blog. Ik denk dat dat weinig zin heeft en ik zou het ook gewoon niet volhouden 🙂
   Ik hoop ook snel weer wat meer te kunnen gaan doen. Binnenkort ga ik weer eens “paardrijden” lees: op een paard zitten en rondjes stappen en hierbij stabilisatieoefeningen doen. Bij wijze van een gulden middenweg ofzo 🙂
   Bedankt voor je fijne reactie, zoiets doet me echt deugd!

 2. Pingback: Dagboek #3 | Ik Ben Nu

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s