Recept: Quinoa met pompoen

dsc_0535

Ik en mijn vriend zijn echt fan van quinoa, we vinden het heerlijk. En buiten het feit dat het heel lekker is, is het ook nog eens voedzaam!
We eten het dus regelmatig en dit is al een tijdje ons favoriete recept.

Met deze hoeveelheden eten 2 personen hun buikje rond!

Ingrediënten
3/4 kopje quinoa
1 butternutpompoen
1 groot handvol rucola
2 uien
1 groot handvol gepelde amandelen (of cashews)
1 handvol rozijnen
1 pak feta of schapenkaas (niet op olie)
4 teentjes look (geen paniek!)
5 kruidnagels
3 blaadjes laurier
1/2 blokje kruidenbouillon
rozemarijn, tijm, versgemalen peper, zout
olijfolie

Pfoe, lijkt heel erg veel! Maar geen nood, de helft zijn gewoon kruiden…
*

Bereiding
Neem je rozijnen en doe ze in een kommetje met wat warm water bij. Zo worden ze zachter.

Schil de pompoen, snij hem doormidden en verwijder de pitten.
Snij de pompoen in hapklare blokjes, ze moeten er niet perfect uitzien.
Snij de ui in stukken van ongeveer dezelfde grootte als de pompoenblokjes.
Leg de ui en de pompoen op een bakplaat die je afgedekt hebt met bakpapier.
Giet wat olijfolie over de pompoen, leg er 3 teentjes look tussen die je eerst plet.
Kruid met peper, zout, rozemarijn en tijm.
Vermeng alles eventjes op de bakplaat, zorg dat alles een klein laagje olie heeft gehad.
Leg hiertussen nog 2 blaadjes laurier,maar zorg dat deze bedekt zijn, want soms durven ze al eens te verbranden.
Zet deze schotel in een oven van 180 graden. Ga tussendoor kijken om ervoor te zorgen dat er niets verbrandt. Bij mij duurde het ongeveer 20 minuten voordat alles gaar was. Maar dit hangt af van de grootte van je pompoenblokjes en je oven.

Ondertussen kan je beginnen aan je quinoa. Spoel je quinoa altijd eerst even met water.
Doe je quinoa in een kookpot en doe er 2 bekertjes water bij.
Hierbij doe je nog de kruidenbouillon en een blaadje laurier.
Neem je laatste teentje look en doe de pel eraf. Prik je kruidnagel in dit teentje look. Doe dit bij je quinoa en laat meekoken.

Neem een pannetje en zet dit op een hoog vuur. In deze pan doe je je noten. Doe hier ook een beetje zout bij. Er hoeft geen olie bij in de pan.
Blijf bij je noten, ze branden snel aan. Wanneer ze wat bruin gekleurd zijn, mag je ze van het vuur halen. Zet ze opzij in een kommetje.

Roer tussendoor ook in je quinoa, het kan zijn dat je extra water moet toevoegen. Doe dit beetje bij beetje.
Ik laat mijn quinoa koken tot al het water weg is. Dus zorg dat je op het einde goed roert, anders brandt de quinoa aan!

Als je quinoa klaar is en de pompoen gaar, kan je de schotel samenstellen.
Vergeet niet om je laurier en de teentjes look overal tussenuit te vissen!

dsc_0537

Neem een grote kom en doe hierin je quinoa, de pompoen, en de noten.
Giet het water van de rozijnen weg, die kunnen er ook bij.
Vlak voor het opdienen neem je nog een handvol rucola, die meng je onder de quinoa.
En als laatste verkruimel je de feta er nog overheen.

En dan is het tijd om te genieten!!

dsc_0542

Het lijkt heel veel werk, maar eigenlijk zijn er vooral veel ingrediënten. De bereiding zelf is niet zo heel moeilijk, zolang je een beetje gestructureerd te werk gaat!

Eet jij ook wel eens quinoa?
En zou jij dit recept maken?

Smakelijk!

Advertenties

5 thoughts on “Recept: Quinoa met pompoen

  1. Pingback: Dagboek #3 | Ik Ben Nu

  2. Pingback: Weekmenu 6 – na de diepvries | LJ

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s