Tiramisu met Baileys en speculaas

tiiraaa

Dit is mijn eigen recept voor een overheerlijke tiramisu met Baileys en speculaas.
Ik maakte deze als dessert bij Kerst dit jaar en hij was een groot succes! Ik krijg er nu al weer zin in.

Waarom Baileys? Omdat ik geen amaretto lust en wel heel graag Baileys drink. En ja de link Baileys en koffie is voor mij snel gelegd.
Waarom speculaas? Omdat ik dat gewoon veel en veel lekkerder vind! De laatste tijd zie je het steeds vaker gemaakt worden met speculaas, maar ik maak hem al jaren zo!

Dit recept is voor 4 personen

ingrediënten

250 gr mascarpone
40 gr bloemsuiker
3 eieren
1 pak speculaas
1 kopje sterke koffie
baileys (zo veel of zo weinig als je wil)
eventueel cacaopoeder als afwerking

Bereiding

Splits de eieren
Klop het eiwit in een kom stijf en zet even opzij
In een andere kom doe je het eigeel en de suiker, dit klop je ook op totdat het schuimiger en lichter wordt van kleur (lichtgeel dus)
Daarbij doe je de mascarpone. meng goed totdat je geen klontertjes meer hebt, maar een egaal mengsel.
Hierbij doe je een tweetal eetlepels baileys.
Bij dit mengsel doe je je eiwitten. Spatel deze er langzaam onder zodat je mengsel mooi luchtig blijft.

Dan neem je een grote kom of verschillende kleine kommetjes.
Neem je tas koffie en doe hierbij nog wat baileys.
Doop de speculaas in de koffie en leg die dan op de bodem van je kom. Hierover doe je dan je mascarponemengsel.
Maak zo verschillende laagjes tot je kom vol is/je mengsel op is.
Eindig met het mascarponemengsel.

Eventueel kan je de tiramisu nog bestrooien met cacao als afwerking, maar doe dit pas vlak voor het opdienen.

Laat de tiramisu ook enkele uren opstijven in de koelkast, hoe langer hij koud staat, hoe steviger hij zal zijn!

Smakelijk!!
Isabelle

Advertenties

6 thoughts on “Tiramisu met Baileys en speculaas

    • Dit kan verschillende redenen hebben. Zo kan het zijn dat je na het toevoegen van de eiwitten te stevig hebt geroerd, waardoor de lucht eruit is gegaan. Ook kan het dat je teveel Baileys hebt toegevoegd, door de alcohol stijft het geheel ook wat minder goed op.
      Zorg ook dat je koffie goed koud is, als deze nog warm is, kan je mengsel ook luchtigheid verliezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s